У Львові на вул. Городоцькій демонтують ще один незаконно збудований магазин

На Городоцькій демонтують ще один незаконно збудований магазин

Приватне підприємство незаконно побудувало нежитлове приміщення площею 101 м кв. на ділянці, яка належить місту

Господарський суд Львівської області зобовʼязав ПП “Ярина Плюс” знести магазин площею 101 м кв. на вул. Городоцькій, 291а. Магазин збудували на землі, яка є комунальною, йдеться у рішенні оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 29 квітня.

Історія самобуду

У рішення суду вказано, що право власності на споруду отримала фізична особа-підприємець (його імені суд не оприлюднив) на підставі рішення господарського суду Львівської області ще у листопаді 2008 року. Однак міська рада оскаржила це рішення, і у травні 2009 року Вищий господарський суд визнав магазин самовільно збудованим, оскільки ФОП побудував магазин на ділянці, яку отримав в оренду під розміщення МАФу.

Допоки тривав судовий розгляд, у січні 2009 власник магазину продав його ТзОВ «Мотор», яке своєю чергою у травні 2009 року перепродало споруду ПП «Ярина Плюс» — теперішньому власнику самобуду.

Під час судового розгляду представники ПП «Ярина Плюс» стверджували, що міськрада пропустила позовну давність тривалістю у три роки, адже подала позов про демонтаж самобуду лише у 2023 році. Однак суд вирішив, що у цьому випадку йдеться про так зване «триваюче правопорушення», тож власник землі може подати позов у будь-який час, незалежно від того, коли почалось порушення його прав.

Суд повністю задовольнив позов Львівської міської ради і зобовʼязав демонтувати торговий павільйон площею 101 м кв. для того, щоб мерія могла розпоряджатись земельною ділянкою площею 0,0105 га.

Це вже другий магазин ПП «Ярина Плюс», розташований на вул. Городоцькій, який має бути демонтований за рішенням суду. На початку квітня Господарський суд Львівської області зобовʼязував демонтувати незаконно зведений торговий павільйон на вул. Городоцька, 309.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності