• Головна
  • Культура
  • Під аркою Свободи українського народу у Києві демонтують композицію на честь Переяславської ради

Під аркою Свободи українського народу у Києві демонтують композицію на честь Переяславської ради

Фото процесу демонтажу пам'ятки

Монумент зберігатимуть в Державному музеї авіації України імені Олега Антонова

У вівторок, 30 квітня, міські комунальні служби Києва почали демонтаж композиції на честь Переяславської ради, встановленої під аркою Свободи українського народу. Після демонтажу монумент доправлять до музею, де його зберігатимуть надалі, повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації.

У КМДА зазначили, що демонтаж конструкції може зайняти кілька днів, через її вагу та розмір. Загалом композиція на честь Переяславської ради й об’єднання України з Росією складається з 20 елементів. Кожен з них важить орієнтовно від 6 тис. кг до 7 тис. кг.

“Попередньо фахівці провели вивчення конструкції, щоб зберегти її цілісність при демонтажі та не пошкодити. Надалі монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України імені Олега Антонова”, — додали в адміністрації міста.

Нагадаємо, Арку Дружби народів у Києві офіційно перейменували, тепер її назва — Арка Свободи українського народу. У Львові радянську мозаїку на стіні будинку, що на вулиці Чорновола, 59, демонтують та перенесуть до музею.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності