• Головна
  • Україна
  • Львівські архітектори пропонують замінити монумент «Батьківщина-мати» на «Паросток»

Львівські архітектори пропонують замінити монумент «Батьківщина-мати» на «Паросток»

Львівські архітектори пропонують замінити монумент «Батьківщина-мати» на «Паросток»

На думку львівських архітекторів, паросток символізуватиме незламність та нове життя.

Львівське архітектурне бюро Guess Line Architects запропонувало демонтувати монумент «Батьківщина-мати» у Києві, а на її місці встановити скульптуру «Паросток».

Про це повідомили на Facebook-сторінці Guess Line Architects.

«Батьківщина-мати — символ, спрямований на прославляння срср. Держави, що вбила та закатувала мільйони українців. Змінюючи одну деталь в контексті цілого пам’ятника не міняється закладене раніше значення. Позбуваючись радянських символів Україна немов звільняється від ворожого ярма, яке сковувало нашу країну роками», - йдеться в повідомленні.

На думку львівських архітекторів, паросток, який руйнує немов скелю всі комуністичні залишки, символізуватиме незламність та нове життя. Також він стане символом віри, незалежності та перемоги.

«Реалізація таких проектів доцільна після нашої перемоги, але думати про це важливо зараз. Донати на ЗСУ її наближають!», - підсумували у Guess Line Architects.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 6 серпня, на монументі «Батьківщина-Мати» в Києві на місці, де була радянська символіка, встановили тризуб.

Оновлену версію монумента планують відкрити в кінці серпня.

Український тризуб для реконструкції монумента «Батьківщина-Мати» виготовили із європейської сталі. Декомунізація монумента загалом коштувала 28 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності