У Ситихові демонтували радянський монумент

У Ситихові демонтували радянський монумент

Рішення про його демонтаж Львівська міська рада прийняла 10 жовтня

У середу, 25 жовтня, в селі Ситихів, яке належить до Львівської громади, Шевченківська районна адміністрація демонтувала радянський монумент. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради в день події.

У вівторок вранці заступник міського голови Андрій Москаленко написав, що у Львівській громаді планують завершувати роботи з деколонізації, а саме демонтувати радянські пам’ятки у селі Ситихів та на «Пагорбі слави». У дописі посадовець повідомив, що монумент у Ситихові демонтують протягом тижня, проте це зробили ввечері того ж дня. Імовірно, така швидкість виконання пов’язана із засіданням робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА, яке відбулось у вівторок, 24 жовтня. Під час цього засідання керівництво Львівської громади критикували за надто повільний темп деколонізації.

Радянський монумент на узліссі села Ситихів встановили у 70-х роках минулого сторіччя. Скульптуру поставили без будь-яких дозвільних документів, вона не була внесена до жодного переліку пам’яток, і протягом всього існування ніхто не опікувався її станом. Рішення про демонтаж Львівська міська рада прийняла ще 10 жовтня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності