• Головна
  • Новини
  • В Азії російську нафту не купують: оцінка професорів із США

В Азії російську нафту не купують: оцінка професорів із США

В Азії російську нафту не купують: оцінка професорів із США

Росія наразі намагається продати нафту, яку в неї ніхто не купує, в Китай або до Індії

Азія не може суттєво пом'якшити удар західних санкцій щодо росії. Адже країни регіону не мають трубопроводів та не можуть придбати надлишковий російський газ.

Про це 10 серпня в ефірі Deutsche Welle розповів аналітик Єльського університету Джеффрі Зоннефельд.

"Ми знаємо, що Азія не може поглинути надлишковий газ і не може прийняти його, бо не має трубопроводів. Газ не зріджений, на відміну від Європи, яка не страждає. У середньостроковій перспективі у Німеччини буде шість терміналів, які будуть запущені до кінця календарного року. Там буде відбуватися зворотне перетворення зрідженого газу, аби німці мали можливість отримувати більше енергоносіїв з інших частин світу", — пояснює експерт.

Він додає, що росія наразі намагається продати нафту, яку в неї ніхто не купує, в Китай або до Індії. Попри те, що резерви в Індії заповнені, вона та Китай грають із росією, вимагаючи знижку в 35 доларів.

"Тож, якщо вони продають її за 52 долари за барель, то росія навряд чи заробляє гроші. Росія має 600 млрд доларів валютних резервів, це була подушка для путіна, яка допомагає триматися “на плаву”, але й ці резерви закінчаться. Лише від початку війни він витратив 80 млрд доларів цих самих валютних резервів. Половина з цих 600 млрд заморожені заходом. У путіна до цих грошей немає доступу. Сподіваємося та чекаємо, що ці гроші будуть розподілені задля українців на користь відновлення України", — зауважує Джеффрі Зоннефельд.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності