• Головна
  • Новини Львова
  • Прокурор не зміг повернути в державну власність протирадіаційне укриття на Львівщині

Прокурор не зміг повернути в державну власність протирадіаційне укриття на Львівщині

Щирець

Укриття приватизували ще 30 років тому

Господарський суд Львівської області розглянув справу за позовом прокуратури від імені Фонду державного майна України до ТОВ "ТВК "Зодіак" про витребування протирадіаційного укриття з їхнього володіння. Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому 28 травня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Укриття приватизували ще в 1994 році

Як вказано у матеріалах справи, у 1994 році під час приватизації Щирецького виробничо-торговельного підприємства "Ритм" це укриття, на думку прокурора, незаконно перейшло у приватну власність. Приватизацію цього підприємства здійснював Фонд комунального майна Львівської облради. У лютому 1994 року він ухвалив рішення про приватизацію "Ритму" шляхом викупу товариством покупців. Згодом у 2006 році його купила ТОВ "Зодіак". “Керівник ТОВ "Зодіак" під час укладення договору купівлі-продажу будівель і споруд знав, що споруда цивільного захисту не підлягає приватизації та не може перебувати у приватній власності. Отже, відповідач не є добросовісним набувачем споруди цивільного захисту”, — цитує позицію прокурора Господарський суд.

Натомість відповідач — ТОВ “Зодіак” — під час судового розгляду стверджував, що на момент купівлі не мав інформації, що підвал цеху має статус протирадіаційного укриття: “Відповідач набув ПРУ № 51431 як підвал, що є частиною абразивного цеху. Відомостей про те, що підвал має статус протирадіаційного укриття, не було ані у технічному паспорті, ані в матеріалах приватизації, ані в договорі. Облікові картки і паспорти сховища було складено вже після того, як відповідач придбав спірне приміщення”.

Дослідивши обставини справи, суд дійшов висновку, що на момент приватизації підприємство, яке володіло укриттям, належало до комунальної, а не державної власності: “у ході розгляду справи суд самостійно не виявив, а прокурор не довів, що протирадіаційні споруди станом на 1994 рік могли перебувати винятково в державній власності”. Розглянувши аргументи сторін, суд відмовив у задоволенні позову прокуратури через відсутність доказів, що споруда спочатку належала державі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності