• Головна
  • Новини Львова
  • Університет в Дублянах не зміг відсудити в Львівської міської ради приміщення ЦНАПу

Університет в Дублянах не зміг відсудити в Львівської міської ради приміщення ЦНАПу

ЦНАП у Дублянах
Фото: Львівська міська рада

Суд залишив за Львівською міськрадою право власності на адмінбудівлю в Дублянах

Львівський національний університет природокористування програв справу проти Львівської міськради і не зміг отримати у власність приміщення ЦНАПу на вул. Шевченка, 4 у Дублянах. Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому 29 квітня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як відомо з рішення суду, у 1970 році за державні кошти у Дублянах звели двоповерховий Будинок побуту. За результатами інвентаризації у 2007 році виготовили технічний паспорт на цю будівлю. До 2015 року будівлею опікувалося Міністерство аграрної політики, потім — Міністерство освіти і науки.

Університет звернувся до суду лише через 7 років

У 2016 році Міносвіти відмовили в реєстрації права власності, бо споруда вже була зареєстрована за Дублянською міськрадою. Як з’ясувалося, у 2014 році попри відсутність згоди міністерства, Дублянська міськрада надала своєму виконавчому комітету ради дозвіл на оформлення права власності на Будинок побуту та зобов`язала міського голову провести державну реєстрацію нерухомого майна. Зараз будівлю використовує Львівська міська рада як правонаступник Дублянської міськради, там розташований ЦНАП, "Укрпошта" та комунальні підприємства.

Представники університету стверджували, що ця будівля належить державі і закріплена за ним на праві господарського відання. Вони мали право подати позов про витребування майна з чужого володіння, однак пропустили 3-річний строк позовної давності, оскільки знали про порушення ще у 2016 році, але звернулися до суду лише через 7 років. Тож суд вирішив відмовити у позові, оскільки університет не навів поважних причин для її поновлення. Зараз будівлею законно володіє Львівська міська рада.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності