• Головна
  • Здоров’я
  • Поради у побуті та важливість ментального здоров’я: які проєкти з медичної просвіти реалізуються в Україні

Поради у побуті та важливість ментального здоров’я: які проєкти з медичної просвіти реалізуються в Україні

Поради у побуті та важливість ментального здоров’я: які проєкти з медичної просвіти реалізуються в Україні

Важливо, щоб молодь розуміла, наскільки важливо дбати про своє здоров’я

Інформацію до людей доносять ті, хто їм найближчим є за сприйняттям та відчуттями. Проєкт «Почуй лікаря» створений за принципом «рівний-рівному», коли молодь розповідає учням про свій досвід.

Про це на форумі «Почуй лікаря, здорова дитина — здорова освіта» у коментарі LVIV.MEDIA розповіла директорка з координації влади з психічного здоров’я Кабінету міністрів України Ірина Микичак.

«Всі пам’ятають себе в юності: коли вчитель дає настанови, ти не особливо хочеш їх сприймати. Коли батьки – те саме: чого вони в моє життя втручаються. А коли молоді лікарі чи інтерни й студенти доносять інформацію школярам, то це надзвичайно важливо й сприймається краще в такій неформальній обстановці», - пояснила Ірина Микичак.

За її словами, важливо, щоб в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я молодь розуміла, наскільки важливо дбати про своє здоров’я – і фізичне, і ментальне.

«Це прості правила: як правильно мити руки, чистити зуби, знати, як допомогти собі у питаннях ментального здоров’я. Загалом це створює сильну та міцну націю. Всеукраїнська програма ментального здоров’я й створюється для того, щоб допомогти кожному з нас бути міцним, стійким, тоді ми всі разом зможемо відновлювати нашу чудову країну», - зазначила директорка з координації влади з психічного здоров’я Кабміну України.

Вона додала, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я ініційована Першою леді Оленою Зеленською для того, щоб створити всеохоплюючу систему допомоги людям, незалежно від того, якого вони віку, якої вони статі, де і ким вони працюють, де знаходяться.

«Це допоможе їм здобути ментальну стійкість, подолати бар’єри та стигми, які дуже стійкі у нашому суспільстві. В тому сенсі, що звернутися до психолога, психотерапевта чи психіатра це щось нехороше і це не для здорової людини. Але зараз практично кожна людина потребує такої допомоги та підтримки, бо українці вже більше 9 років у війні, з них більше року триває повномасштабне вторгнення. Це війна проти мирного населення, проти лікарень та шкіл, проти гуманності. Тому важливо отримати інструменти як зберегти своє ментальне здоров’я», - наголосила Ірина Микичак.

Нагадаємо, на Львівщині реалізовується проєкт «Почуй лікаря» — це волонтерська спільнота лікарів-інтернів, студентів старших курсів медичних університетів. Його завдання — допомогти учням та вчителям вчасно та доступною мовою отримати інформацію, яка збереже їхнє здоров’я.

Здоров’я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності