Всесвітній день оргазму: особливість процесу та цікаві факти

Всесвітній день оргазму: особливість процесу та цікаві факти

Медики пояснюють це явище як фізіологічні зміни в тілі людини, а психологи та фахівці в області психологічного здоров`я пояснюють це як емоційні та когнітивні зміни

21 грудня у всьому світі відзначається всесвітній день оргазму. Про це явище відомо не багато, а те, що відомо, стало відкриттям нещодавно. До того ж це дуже індивідуальне поняття, яке залежить від психологічного та фізичного стану людини. Детальніше про цей процес в організмі та його особливості читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Що таке оргазм

Оргазм спричиняє складний процес в організмі, який вчені вивчили ще не до кінця. В 70-х роках ХХ століття було цілком нормальне те, що жінка могла не відчувати оргазм. Водночас він є причиною суперечок та дискусії. Дехто порівнює це з больовим шоком, епілептичним нападом та іншими хворобливими станами. Проте Адам Сафрон, американський науковець з Північно-Західного університету, дотримується думки, що оргазм — це стан трансу. Натомість медики пояснюють це явище як фізіологічні зміни в тілі людини, а психологи та фахівці в області психологічного здоров`я пояснюють це як емоційні та когнітивні зміни.

Якщо ж говорити фактично, то оргазм — це пік сексуальної насолоди, який супроводжується мимовільним скороченням м`язів тазового дна. Цьому сприяє стимуляція головки статевого члена у чоловіків та клітора у жінок. Крім того, оргазм — це потужний нервовий розряд, який може супроводжуватися м`язовими спазмами та підвищеним рівнем серотоніну та окситоцину, які завжди відповідають про почуття близькості та прихильності. Тому, найкраще буде втриматися від сексу з тими людьми, в кого б ви не планували закохуватися, оскільки існує ризик, що серотонін та окситоцин посприяють цьому.

Основні ознаки досягнення оргазму:

  • прискорене дихання, яке завжди викликане певними повторювальними рухами;
  • висока частота серцебиття, який прискорює приплив крові до тазостегнових частин тіла, збільшує швидкість перегонки крові по судинах, що змушує серце битися частіше;
  • підвищений артеріальний тиск, підвищена температура, оскільки прискорений ритм серця розширює судини, що дає можливість тілу «закипіти» зсередини;
  • затвердіння сосків та їх ерекція;
  • спазми органів малого тазу, вигинання тіла дугою, перенесення тазу вперед;
  • гормональний сплеск, який спричинений тестостероном у чоловіків та естрогеном — у жінок;
  • стан ейфорії.

Чим відрізняється жіночий оргазм від чоловічого

Жіночий оргазм науковці більше дослідили, ніж чоловічий. Проте сьогодні він вважається більш «загадковим»: усі статті та книги не гарантують, що він обов`язково відбудеться, навіть за умови хорошої стимуляції.

Зазвичай, на оргазм дуже сильно впливає психологічний та емоційний стан, комфорт, концентрація уваги, алкоголь, запахи, менструальний цикл. Водночас у молодих дівчат відсутність оргазму може бути пов`язана з фізіологічною незрілістю.

Крім того, жіночий оргазм є більш інтенсивним та тривалим: під час оргазму інтимні м`язи скорочуються кожні 0,8 секунди, при цьому у жінки від 5 до 12 секунд, а у чоловіка — 3-4 секунди.

Особливості оргазму у чоловіків:

  • сперматозоїди виділяються один раз за весь період статевого акту. Після цього потрібно відпочити та «перезарядитися», щоб почати заново;
  • оргазм відбувається лише з еякуляцією сперматозоїдів;
  • зона відчуття зосереджена в органах малого тазу;
  • всі ерогенні зони розташовані близько і зосереджені на статевих органах;
  • чоловік швидко та легко досягає потрібного ефекту;
  • під час виділення сперми чоловік зосереджений на своїй дії;
  • після завершення сексу активність швидко зменшується;
  • основна роль оргазму у чоловіків — продовження свого роду.

Цікаві факти про оргазм

  1. Статеві органи налічують велику кількість нервових закінчень, які передають сигнали задоволення прямо в мозок. Так ми й відчуваємо оргазм.
  2. За чоловічий оргазм відповідає спинний мозок.
  3. При оргазмі виділяється гормон окситоцин. Саме він підвищує індекс довіри до партнера і змушує людину відчувати прихильність.
  4. Оргазм має знеболюючу дію і полегшує зубний і головний біль приблизно на 10 хвилин. Таке вміють навіть не всі таблетки!
  5. Під час оргазму відключається бічна орбітофронтальная кора головного мозку, яка відповідає за контроль поведінки. Саме тому партнери не переймаються тим, як виглядають обличчя та тіло в момент інтимної близькості.
  6. Більшість жінок не можуть отримати оргазм з новим партнером з першого разу. Найімовірніше тут дійсно грає роль практика.
  7. На оргазм впливають когнітивні, психологічні та фармакологічні чинники.

Нагадаємо, згідно з новим дослідженням Американського коледжу алергії, астми та імунології, інтенсивні заняття сексом можуть викликати у людини небезпечні приступи астми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності