Секс може викликати небезпечні для життя людини напади астми

Секс може викликати небезпечні для життя людини напади астми

Під час фізичної близькості більшість людей не помічають симптоми нападу астми

Згідно з новим дослідженням Американського коледжу алергії, астми та імунології, інтенсивні заняття сексом можуть викликати у людини небезпечні приступи астми.

Про це пише The New York Post.

Зазначається, що секс дуже виснажує людину. На нього витрачається багато енергії, особливо якщо особа є астматиком.

«Багато людей не усвідомлюють, що під час сексуальної активності витрачається приблизно стільки ж енергії, як і при підйомі на сходах», — сказав доктор Аріель Леунг, автор дослідження.

Більшість фізичних активностей становлять великий ризик для людей з астмою через ускладнення дихання. В цей момент запалюються та набрякають дихальні шляхи, спричиняючи звуження дихальних трубок.

Натомість в ході дослідження з’ясувалось, що сексуально активні астматики можуть страждати від «посткоитального загострення астми», якщо займаються коханням занадто інтенсивно. Крім того, під час фізичної близькості більшість людей не помічають симптоми нападу астми. Тому автори дослідження наголошують, що люди мають бути більш обізнаними в ознаках цієї хвороби.

«Коли астму, спричинену сексуальною активністю, правильно ідентифікують і лікують, алергологи зможуть краще покращити якість життя своїх пацієнтів», — зазначив доктор Леунг.

Він додав, що використання інгалятора за 30 хвилин до сексу може запобігти нападу астми, дозволяючи людині та її партнеру насолоджуватись процесом.

Нагадаємо, нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі Urology Case Reports, показало, що деякі чоловіки можуть мати алергічну реакцію на власний оргазм. Симптомами цього є слабкість у м’язах, чхання, кашель та лихоманка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності