У чоловіків може бути алергія на власний оргазм: в чому причина

У чоловіків може бути алергія на власний оргазм: в чому причина

Нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі Urology Case Reports, показало, що деякі чоловіки можуть мати алергічну реакцію на власний оргазм. Симптомами цього є слабкість у м’язах, чхання, кашель та лихоманка.

Про це пише New York Post.

Серед симптомів також можуть бути проблеми з мовою, концентрацією та пам’яттю. Дослідники вважають, що це може бути результатом алергічної або аутоімунної реакції на сперму.

Загалом під час дослідження було виявлено майже 60 випадків посторгазмічного синдрому, але «дуже багато» чоловіків могли несвідомо мати його, сказав співавтор дослідження з Оклендського університету Вільяма Бомонта Ендрю Шанхольцер.

Багато медичних працівників не знають про це. Цілком імовірно, що це недостатньо діагностовано, тому можливо, що хворих значно більше

співавтор дослідження з Оклендського університету Ендрю Шанхольцер

Синдром посторгазмічної хвороби часто неправильно діагностується через його маловідомий статус, що призводить до того, що пацієнтам доводиться проходити багато додаткових тестів і методів лікування.

У дослідженні стверджується, що на даний момент не існує ефективного лікування цієї хвороби. Проте були випадки, коли десенсибілізація, гормональна терапія та інші методи лікування можуть допомогти, хоча вони є експериментальними і не перевірялися в клінічних випробуваннях.

Хоча ліків не існує, Шанхольцер і його команда успішно вилікували одного 27-річного чоловіка з посторгазмічною хворобою. Коли йому було 18 років, він помітив, що кашляє, чхає і у нього нежить. Крім того, після оргазму чоловік помічав висип на тілі, схожий на кропивницю. Він також відчував набряк лімфатичних вузлів на обличчі та шиї. До того ж, чим більше він еякулював, тим гірше ставали симптоми.

Жоден лікар не міг зрозуміти, що з ним не так, тому команда вчених експериментувала з різними типами антигістамінних препаратів, поки не знайшла рішення за допомогою фексофенадину, який зменшив його симптоми на 90%.

Шанхольтцер сказав, що алергія на оргазм може виникнути через інфекцію або травму яєчок, що може призвести до потрапляння мікроскопічної кількості сперми в кров.

Імунні клітини в організмі навчені атакувати будь-які чужорідні речовини. Існують спеціальні клітини, які називаються клітинами Сертолі, які живлять і оточують сперматозоїди та утримують їх ізольованими від імунних клітин. Коли клітини Сертолі пошкоджуються, сперма вперше піддається впливу імунної системи, і імунна система атакує сперму так, ніби це вірус чи чужорідна бактерія

співавтор дослідження з Оклендського університету Ендрю Шанхольцер

Симптоми алергії можуть тривати від кількох днів до тижня, і тепер вони офіційно визнані причиною сексуальної дисфункції у чоловіків. Симптоми можуть виникати відразу, протягом хвилин або протягом декількох годин після еякуляції і будуть виникати завжди або майже кожного разу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності