Новий наркотик: робота з дому спричинила зростання порнозалежності

Новий наркотик: робота з дому спричинила зростання порнозалежності

Лише за перші шість місяців 2022 року у Laurel Center прийняли близько 750 порнозалежних, у порівнянні з 950-ма за весь 2019 рік.

Дистанційна робота спричинила сплеск порнозалежності у Великій Британії. Кількість британців, які звертаються за медичною допомогою з цією проблемою, зросла майже удвічі під час пандемії. Лікарі кажуть, що спокуса, яка стала можливою при дистанційній роботі, перетворила деяких випадкових глядачів порно на залежних і погіршила її в тих, хто вже мав таку проблему.

Про це пише Daily Mail.

У Лондонському Laurel Centr — найбільшій клініці, де приймають залежних від сексу та порнографії у Британії, — зазначають, що зараз лікують кількох людей, які працювали дистанційно з дому та дивилися порно до 14 годин на день.

“Тепер люди проводять більше часу, ніж будь-коли, наодинці перед своїми комп’ютерами. Це означає, що у вас більше можливостей. Вам не потрібно чекати, поки ви повернетеся додому ввечері, адже ви можете бути більш активними вдень”, — сказала докторка клінічного центру Паула Холл.

Лише за перші шість місяців 2022 року у Laurel Center прийняли близько 750 порнозалежних, у порівнянні з 950 за весь 2019 рік. При чому пацієнти, які цьогоріч зверталися до клініки, потребували більш інтенсивного лікування: зараз терапевти лондонської клініки витрачають близько 600 годин на місяць, допомагаючи людям із порнозалежністю, порівняно з лише 360 годинами на місяць у 2019 році.

Секс-залежні британці кажуть, що локдаун і пандемічний стрес погіршили психічне здоров’я людей і спонукали їх відвідувати порносайти.

“Порнозалежність — це хвороба, в основі якої лежить сором. Ми використовуємо нав’язливу сексуальну поведінку, щоб втекти від складних почуттів, заблокувати їх. А секс є сильним і всепоглинаючим, на відміну від алкоголю чи наркотиків. До того ж нам не потрібно відвідувати офіс або зустрічатися з нашим дилером.  Ми зіткнулися з кризою, оскільки порнографія доступна безкоштовно для всіх, це впливає на нашу молодь”, — розповів один із пацієнтів клініки.

Згідно з даними Управління національної статистики (ONS), у 2019 році приблизно 1,7 мільйона людей сказали, що вони працюють переважно вдома, що становить орієнтовно 5% від загальної кількості працівників. Але цей показник зріс майже удвічі (46,6%) у квітні 2020 року під час першого карантину через COVID-19, коли близько 13 мільйонів людей стали працювати вдома. І хоча кількість людей, які працюють дистанційно, знизилася після піку пандемії, гібридна робота стала основою. Зокрема, останні дані ONS свідчать про те, що 9,9 мільйона людей зараз переважно працюють з дому.

Порнозалежність умовно можна визначити як регулярне витрачання більше ніж двох годин на перегляд матеріалів для дорослих.

"Якщо ви так робите, ймовірно, справа не в сексуальному збудженні. Йдеться про втечу. Це схоже на те, що ви приготувати собі сніданок і дивитися на нього дві години. Хоча якщо ви голодні, ви його з’їсте, а не будете дивитись на нього", — каже докторка Холл.

Вона попереджає, що залежність від порнографії може продовжувати прогресувати, оскільки люди стурбовані кризовими моментами свого життя.

Порнозалежність вважається формою сексуальної залежності, коли люди стають залежними від приємних відчуттів або "високої" сексуальної активності. Але цей термін викликає суперечки, оскільки Національна служба охорони здоров’я Британії каже, що експерти розходяться в думках щодо того, чи існує вона насправді. Проте люди з такими проблемами можуть звернутися за допомогою до свого лікаря, який скерує їх до терапевта для консультації, але цей процес може тривати місяцями. Лікуватись також можна і у приватних клініках, наприклад, у Laurel Center. Сеанси там коштують від 75 фунтів стерлінгів (приблизно 3250 гривень).

Додамо, що раніше кілька знаменитостей стверджували, що страждають від цього захворювання. Зокрема, про такі проблеми говорили комік Рассел Бренд, актор Майкл Дуглас, зірка "Секретних матеріалів" Девід Духовни та актор Колін Фаррелл.

Читайте також:

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності