• Головна
  • Війна
  • F-16 вже прямують до України з Данії та Нідерландів: заява Блінкена

F-16 вже прямують до України з Данії та Нідерландів: заява Блінкена

F-16

Вони будуть в Україні вже цього літа

Винищувачі F-16 вже у дорозі до України з Данії та Нідерландів. Вони будуть в Україні вже цього літа. Про це 10 липня заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на громадському форумі НАТО

“Радий оголосити, що просто зараз триває передача F-16 з Данії та Нідерландів. Вони будуть у небі над Україною цього літа і допоможуть Україні надалі ефективно захищатися від російської агресії”, — сказав держсекретар.

Винищувачі F-16 для України

7 липня новопризначений міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Вельдкамп заявив, що перші винищувачі F-16 від Нідерландів після отримання дозволу на експорт будуть поставлені в Україну без затримок.

У травні цього року Чехія передала Україні перший тренажер для навчання пілотів літаків F-16.

У квітні посол Данії підтвердив, що Україна влітку отримає винищувачі F-16. Країна зобов’язалась безоплатно передати Україні винищувачі F-16, що підтримати її у війні проти Росії.

У серпні 2023 року уряд Данії оголосив, що Данія передасть Україні 19 винищувачів F-16. Подібні повідомлення надходили й з інших країн НАТО.

У березні Рада міністрів Бельгії схвалила виділення 100 мільйонів євро на обслуговування та підтримку західних винищувачів F-16 у рамках міжнародної коаліції літаків для України.

У березні перші десять українських пілотів, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських повітряних сил Великобританії, закінчили льотну школу. Пілоти отримали базову льотну, земельну та мовну підготовку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності