Україна отримала від Чехії перший тренажер для підготовки пілотів F-16

Тренажер F-16

Спеціалісти вже готують до використання

Чехія передала Україні перший тренажер для навчання пілотів літаків F-16. Його основний модуль уже тестують та готують до експлуатації українські спеціалісти. Про це у п’ятницю, 10 травня, повідомив Командувач Повітряних Сил України Микола Олещук.

За його словами, цей тренажер - важлива частина обладнання, необхідного для підготовки українських льотчиків до пілотування винищувачів F-16. Українські фахівці вже розпочали тестування та підготовку тренажера до використання.

“Це не симулятор, це повноцінний тренажер з повноцінною кабіною літака F-16. Льотчик чітко може відчути де знаходяться органи керування, що він бачить в польоті, які сигнали проходять”, — пояснив представник командування підготовки Повітряних Сил України Олександр Дяків.

Командувач Повітряних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував усім, хто допомагає зміцнювати авіаційні можливості України. Він наголосив, що окрім самих літаків F-16, Україні потрібно створити потужну навчальну базу для підготовки молодих пілотів. Тому він закликав союзників України долучатися до цієї ініціативи, щоб разом наблизити перемогу.

Нагадаємо, у квітні посол Данії підтвердив, що Україна влітку отримає винищувачі F-16. Країна зобов’язалась безоплатно передати Україні винищувачі F-16, що підтримати її у війні проти Росії. У серпні 2023 року уряд Данії оголосив, що Данія передасть Україні 19 винищувачів F-16. Подібні повідомлення надходять і з інших країн НАТО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності