• Головна
  • Війна
  • Верховна рада збільшила чисельність прикордонників на 15 тис. осіб

Верховна рада збільшила чисельність прикордонників на 15 тис. осіб

Верховна рада збільшила чисельність прикордонників на 15 тис. військовослужбовців

Тепер чисельність ДПСУ складатиме 75 тис. людей

У середу, 24 квітня, Верховна рада України прийняла закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 тис. осіб. Тепер кількість прикордонників буде становити 75 тис. людей. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Збільшення кількості прикордонників до кінця воєнного стану

За словами нардепа, за законопроєкт №11091 про внесення змін до прикінцевих положень закону "Про Державну прикордонну службу України" проголосували 327 народних депутатів на пленарному засіданні Верховної Ради. “Таким чином, загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України становитиме до 75000 осіб, у тому числі до 67000 військовослужбовців” — повідомив депутат Железняк.

У пояснювальній записці до закону йдеться, що збільшення чисельності прикордонників необхідне для формування та нарощування резервів і для того, щоб у післявоєнний період служба могла своїми силами взяти під контроль державний кордон для його охорони.

Прикінцеве положення створить умови для ефективної участі Держприкордонслужби у складі сил оборони у відсічі збройної агресії РФ, готовності Держприкордонслужби в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та адекватне реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні” — йдеться у записці.

Нагадаємо, 16 квітня Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Документ змінив деякі пункти й вимоги до мобілізації. Також у документів відсутній пункт про демобілізацію, який будуть розглядати окремо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності