• Головна
  • Війна
  • Зеленський заявив, що Трипільську ТЕС знищили через брак ракет

Зеленський заявив, що Трипільську ТЕС знищили через брак ракет

Фото пожежі на Трипільській АЕС

Сили ППО змогли знищити 7 з 11 ворожих ракет

Володимир Зеленський заявив, що росіяни знищили Трипільську ТЕС через брак ракет для її захисту. За словами президента, силам ППО вдалося ліквідувати сім з 11 ракет, якими атакували станцію, а решту збивати було нічим. Про це він розповів журналістам PBS в інтерв’ю, яке оприлюднили у вівторок, 16 квітня.

Під час інтерв’ю Володимир Зеленський на прикладі іранської атаки на Ізраїль відзначив те, як може виглядати міжнародна підтримка. При цьому президент додав, що попри наявну підтримку, в України все ще не вистачає ресурсів та техніки для того, щоб ефективно захищатися від російських обстрілів.

“Я вам наведу один приклад дуже простий на Трипільській станції. Від неї залежить світло у київському регіоні. Летіло 11 ракет, перші сім ми знищили, решта чотири — знищили Трипілля. Чому? Тому, що ракет було нуль. У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля”, — розповів президент.

Нагадаємо, внаслідок масованої ракетної атаки в ніч на четвер, 11 квітня, російські війська повністю зруйнували Трипільську ТЕС у Київській області. Глава “Центренерго” Андрій Гота заявив, що без достатньої кількості систем ППО в Україні, відновити Трипільську ТЕС, яка живить електрикою три області буде “марною справою”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності