Українські хакери знищили російський дата-центр

Українські хакери знищили російський дата-центр

Хакери знищили 400 віртуальних та 42 фізичних сервери та отримали доступ до 300 терабайтів інформації

Українська хакерська організація “BlackJack”, спільно з СБУ, знищила великий центр обробки даних, яким користувались підприємства російського військово-промислового, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів, а також телекомунікаційні гіганти. Про це 8 квітня повідомила АрміяInform у своєму Telegram.

Хакери атакували сервери російської компанії

Як повідомили хакери у своєму Telegram каналі, ціллю атаки були сервери російської компанії “OwenCloud”. Українська атака була у відповідь на аналогічну російську атаку на український дата-центр.

З одного боку, компанія сама розробляє та виробляє засоби автоматизації для російського ВПК, а з іншого — надає для ВПК хмарні рішення. Це симетрична відповідь за київський дата-центр "Парковий". Окремо передаємо "привіт" Газпрому, Трансгазу, Лукойлу, Роснефти, Нефтемашу, Татнефти та іншим нафтопереробним заводам. Вашим адміністраторам та безпековим працівникам передбачені безсонні ночі. Особлива подяка працівникам ФСБ за відмінно проведену роботу з OWEN, спрямовану на отримання інформації про абонентів” — йдеться у повідомленні хакерів.

“BlackJack” знищив 400 віртуальних серверів і 42 фізичних. Також спеціалісти отримали доступ до більш ніж 300 терабайтів інформації російської компанії і понад 10 тис. її клієнтів.

Нагадаємо, 19 січня 2024 року ГУР повідомили, що хакери з “BlackJack” провели успішну кібератаку на головного підрядника російського Міноборони. Тоді вдалося отримати технічну документацію на 500 ворожих об’єктів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності