• Головна
  • Війна
  • ГУР підтвердило успішну кібератаку на головного підрядника російського Міноборони

ГУР підтвердило успішну кібератаку на головного підрядника російського Міноборони

ГУР підтвердило успішну кібератаку на головного підрядника російського Міноборони

Українські хакери отримали технічну документацію на 500 ворожих об’єктів

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило успішну кібератаку на російське державне підприємство, яке виконує усі будівельні роботи для Міністерства Росії. Йдеться про “Федеральне державне унітарне підприємство “Головне воєнно-будівельне управління по спеціальних об’єктах”. Відповідне повідомлення зʼявилось в пʼятницю, 19 грудня, на офіційному телеграм-каналі ГУР МО.

Вдалу операцію здійснила українська організація Blackjack. Кіберволонтерам вдалось проникнути до бази даних російської держкомпанії яка займається будівництвом спеціальних обʼєктів військового призначення. Фахівці здобули 1,2 терабайта цінних даних. Серед отриманого масиву — технічна документація на понад 500 обʼєктів, які перебувають на різних етапах будівництва. Усю отриману інформацію передали Силам безпеки та оборони України. Своєю чергою, усі дані які збегрігались на серверах російської компанії були видалені. Це на певний час паралізує будівництво обʼєктів, якими займалось це підприємство.

В четвер, 18 грудня, кіберорганізація Blackjack виклала на своєму телеграм-каналі декілька скриншотів з інформацією, яку вдалось отримати в результаті вдалих дій учасників цієї операції. “В загальному, розважайтесь, дорогі наші читачі. Якщо сподобається, дайте реакцію, підкинемо ще, в нас 1,2 Тб даних, всім вистачить”, — йшлося в повідомленні хакерів.

У своєму повідомленні ГУР МО подякувало українським хакерам: “Висловлюємо вдячність учасникам потужної кіберспільноти Blackjack, які вкотре філігранно обіграли росіян та значно посилили обороноздатність України”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності