• Головна
  • Війна
  • ГУР отримало 100 ГБ секретних даних про російський військово-промисловий комплекс

ГУР отримало 100 ГБ секретних даних про російський військово-промисловий комплекс

Фото умовне, ілюстративне

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може становити 1,5 млрд доларів США

Головне управління розвідки Міноборони отримало 100 гігабайтів секретних даних з російського підприємства ТОВ “Спеціальний технологічний центр”. Про це ГУР повідомило в понеділок, 8 січня.

У розвідці зазначили, що “СТЦ” перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють обладнання та техніку, які війська РФ використовують у війні проти України. Зокрема, на підприємстві виготовляють безпілотники “Орлан” різних модифікацій, низку засобів радіоелектронної боротьби та розвідки й іншу військову продукцію.

Масив інформації, яку отримала розвідка, містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо. При цьому, ідеться як про наявні, так і перспективні військові розробки.

“За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1, 5 мільярди доларів. Це суттєвий удар по терористичній Москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора”, — зазначили у розвідці.

За словами розвідників, отримати закриту інформацію одного з критично важливих підприємств ВПК РФ вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіаспільноти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності