• Головна
  • Україна
  • Українські хакери виклали в мережу клієнтську базу даних російського “Альфа-Банку”

Українські хакери виклали в мережу клієнтську базу даних російського “Альфа-Банку”

Фото: Національний Промисловий Портал

База даних має клієнтські записи починаючи з 2004 року

Українське хакерське угруповання Kiborg виклало у відкритий доступ дані всіх клієнтів російського “Сенс Банку”, що раніше називався “Альфа-Банк”. Про це хакерське угруповання повідомило на своєму сайті, у понеділок, 8 січня.

Як зазначили хакери Kiborg, доступ до персональних даних понад 30 млн клієнтів вони отримали у співпраці з хакерами NLB у жовтні 2023 року. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номери карт та рахунків і телефону клієнта, а також інші дані.

У таблиці містяться 115 217 571 запис, де є інформація щодо близько 38 млн фізичних та юридичних осіб. База даних має клієнтські записи починаючи з 2004 року.

За інформацією зареєстрованого в Латвії російського видання “Важные истории”, у базі наведені дані про понад 24 млн фізичних осіб — клієнтів “Альфа-Банку” та ще понад 13 млн даних про юридичних осіб. Водночас російські ЗМІ писали, що сам банк раніше заперечував факт злому.

Крім цього, у Kiborg розповіли, що пресслужба банку спростувала новину, назвавши особисті дані, які хакери виклали як докази, “скомпільованими з кількох випадкових номерів”. Згодом це повідомлення змінили на звинувачення у неправдивості інформації.

“Передаємо привіт службі безпеки Альфа-Банку та персонально Михайлу Фрідману. Раніше ми змогли додзвонитися до нього і той прокоментував злам клієнтської бази банку словами: “Ну, нехай”. Можливо, колись він буде більш прихильним до розмови із нами”, — додали хакери.

Довідково

Михайло Фрідман — російсько-ізраїльський олігарх єврейського походження, який народився та виріс у Львові. Він є співвласником та головою наглядової ради директорів об’єднання підприємств “Альфа-груп” в Росії. Його партнери по “Альфа‑Груп” Петро Авен, Олексій Кузьмічов і Герман Хан знаходяться під санкціями Євросоюзу за ймовірні зв’язки з адміністрацією російського президента ще з 28 лютого 2022 року.

Навесні 2022 році український суд заарештував активи Фрідмана в “Альфа-банку” на понад 12,4 млрд грн, а восени Україна наклала санкції на акціонерів банку та їхнє близьке оточення. Улітку 2023 року Детективи Бюро економічної безпеки України склали повідомлення про підозру Фрідману у націоналізації майна на 100 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності