Російському олігарху Фрідману повідомили про підозру

Російському олігарху Фрідману повідомили про підозру

Його залучили до співфінансування військово-промислового комплексу та державних воєнізованих організацій РФ.

Російському олігарху Фрідману повідомили про підозру за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Про це пишуть на сторінці Офісу Генерального прокурора.

Уродженець міста Львова, Михайло Фрідман, бувши співвласником та головою наглядової ради російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп» був залучений військово-політичним керівництвом Росії до реалізації внутрішньої та зовнішньої політики держави-агресора.

Його залучили до співфінансування військово-промислового комплексу та державних воєнізованих організацій РФ.

Підозрюваний протягом 2014-2022 років надавав управлінські доручення підконтрольним посадовим особам дочірніх компаній з метою фінансування дій для зміни меж території або державного кордону України.

Російський олігарх Фрідман спільно із посадовими особами Міноборони Росії організував відкриття у закритих військових містечках мережі магазинів «Воєнторг-П’ятірочка». Вони були розраховані на військовослужбовців та членів їх сімей. Отриманий від діяльності цих магазинів прибуток, Міноборони РФ використовувало для торгово-побутового забезпечення військ Росії.

За його вказівкою представники дочірніх компаній надавали послуги страхування для військових частин та управлінь Росгвардії, які безпосередньо брали участь у здійсненні військової агресії РФ на території України.

Також надавали кредити російським підприємствам-виробникам зброї та забезпечували представників окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях засобами комунікації. Організували встановлення знижки на телефонні дзвінки російських абонентів на тимчасово окуповані РФ території.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності