• Головна
  • Новини
  • Суд заарештував активи російського олігарха Фрідмана на 12,4 млрд грн

Суд заарештував активи російського олігарха Фрідмана на 12,4 млрд грн

Суд заарештував активи російського олігарха Фрідмана на 12,4 млрд грн

Він встиг легалізували активів на 1,1 млрд гривень

Український суд заарештував активи російського олігарха Михайла Фрідмана в "Альфа-банку" на понад 12,4 мільярдів гривень. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Йдеться про цінні папери кіпрських компаній афілійованих із бізнесменом, які були на рахунках в банку.

Ірина Венедіктова нагадала, що раніше за клопотанням прокурорів також були арештовані 469 млн грн коштів з рахунків в "Альфа-банку", які вже готувалися до виведення в росію.

"З легалізацією особливо не "заморочувались". Наприклад, оформили удаваний правочин, за яким за космічну суму придбали фірму з копійчаним статутним капіталом", - зазначила прокурорка.

Виводити кошти до росії бізнесмен почав за декілька тижнів до війни та продовжив з початком повномасштабного вторгнення.

Таким чином Михайло Фрідман з підконтрольними йому бізнесменами використали банк та кіпрські компанії, щоб вивести кошти з-під можливих санкцій та інших примусових заходів. Повідомляється, що вони легалізували активів на 1,1 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше США, ЄС та G7 запровадили санкції проти "Альфа-банку", "Сбербанку", низки російських політиків і їх родин. Зокрема санкції заморозжують будь-які їхні активи, які стосуються фінансової системи США, і заборонить громадянам США вести з ними бізнес.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності