• Головна
  • Війна
  • Українські хакери паралізували російську систему управління підприємствами

Українські хакери паралізували російську систему управління підприємствами

Українські хакери паралізували російську систему управління підприємствами

В крамницях і на заправках росіяни не можуть здійснити оплату, адже не працюють каси

Українські хакери паралізували роботу однієї з найбільших російських автоматизованих систем управління підприємствами ”1С-Рарус”. Про це у середу, 27 грудня, повідомило Мінцифри.

Клієнти в Росії не можуть використовувати бухгалтерські послуги та працювати на повну силу. Відомо, що програма “1С-Рарус” має понад 150 тис. користувачів. Серед них, зокрема, технологічні гіганти та спонсори війни, як нафтова компанія “Татнафта”, російський банк “ВТБ” та інші.

“Одна з найбільших ERP-систем у Росії зупинила роботу через атаки української ІТ Армії. Клієнти в крамницях і на заправках не можуть здійснити оплату, бо каса не працює. А це мільйонні збитки для російської економіки”, — написали у міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно українська розвідка заявила про успішну атаку на російську податкову систему. Хакери проникнули в один із добре захищених ключових центральних серверів Федеральної податкової служби РФ, а далі ― у понад 2300 її регіональних серверів по всій Росії, а також на території тимчасово окупованого Криму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності