• Головна
  • Війна
  • Українські хакери знищили базу даних космічної гідрометеорології РФ

Українські хакери знищили базу даних космічної гідрометеорології РФ

Українські хакери знищили базу даних космічної гідрометеорології РФ

Обсяг знищеної інформації – близько 200 млн гігабайтів

Українські хакери знищили базу даних далекосхідного науково-дослідного центру космічної гідрометеорології “Планета” у Росії. Центр космічної гідрометрології приймає та обробляє дані із супутників, розповіли у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у середу, 24 січня.

За даними ГУР, атакували російські сервери українські хакери з групи “BO Team”. Проникнення в базу даних центру дозволило знищити 280 серверів та близько 2 петабайт (200 мільйонів гігабайтів) даних. Вартість втраченого Росією цифрового масиву може становити щонайменше 10 мільйонів доларів.

Серед знищеного — метео- та супутникові дані, які в постійному режимі активно використовували Міноборони і МНС РФ, “Роскосмос” та низка інших відомств держави-агресора, а також — напрацьовані роками унікальні дослідження”, — йдеться у повідомленні.

Робота суперкомп’ютерів, якими обладнаний далекосхідний центр, паралізована та не підлягає відновленню в повному обсязі. За даними ГУР, один такий обчислювальний девайс разом із програмним забезпеченням коштує 350 тис. доларів. “Ще один бонус — повністю відрізана від мережі російська станція в Арктиці на острові «Большевік», яка виконує важливі завдання у військовій сфері держави-агресора”, — додали розвідники.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності