• Головна
  • Війна
  • У окупованому Бердянську ліквідували організаторку псевдовиборів — ГУР

У окупованому Бердянську ліквідували організаторку псевдовиборів — ГУР

Підірваний автомобіль колаборантки

Автомобіль колаборантки Світлани Самойленко підірвали

У середу, 6 березня, у тимчасово окупованому Бердянську невідомі ліквідували колаборантку Світлану Самойленко, яка була організаторкою псевдовиборів на окупованих територіях Запорізької області. Жінка тероризувала місцевих мешканців та примушувала їх голосувати на виборах, повідомили у ГУР.

Вранці у мережі поширювали інформацію про те, що у автомобілі Самойленко спрацював вибуховий механізм, коли та сіла за кермо. Від отриманих травм колаборантка померла в лікарні.

Що відомо про Світлану Самойленко?

За даними української розвідки, Світлана Самойленко після окупації Бердянська у 2022 році почала співпрацювати із росіянами добровільно. Жінка отримала місце у російській окупаційній адміністрації. 

“Так званий воєнний комендант Бердянська полковник ЗС РФ Бардін «призначив» Світлану Самойленко на посаду «заступника мера з питань економіки, агросектору та фінансів»”, — написали у ГУР. Із росіянами також співпрацюють чоловік та син Світлани Самойленко.

“У межах підготовки до псевдовиборів путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитись перед московитами: залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні”, — прокоментували у розвідці.

Проти Світлани Самойленко правоохоронні органи України відкрили кримінальне провадження за колабораціонізм.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності