• Головна
  • Війна
  • Бійці ССО підірвали видобувну платформу росіян біля окупованого Криму

Бійці ССО підірвали видобувну платформу росіян біля окупованого Криму

Бійці ССО підірвали видобувну платформу росіян біля окупованого Криму

Платформу окупанти використовували для підсилення роботи БПЛА, також на ній встановили РЛС

Бійці 73-го морського центру ССО провели спецоперацію “Цитадель” у Чорному морі — військові підірвали видобувну платформу поблизу тимчасово окупованого Криму. Її росіяни використовували у військових цілях, повідомили у ССО у вівторок, 6 лютого.

Згідно із даними української розвідки, росіяни використовували захоплену платформу для підсилення роботи БПЛА «Mohajer-6». На ній окупанти встановили обладнання, яке збільшувало дальність та радіус роботи безпілотника. З допомогою «Mohajer-6» росіяни проводили розвідку для подальших атак дронами-камікадзе «Shahed» по об’єктах критичної інфраструктури на півдні України. Також на платформі ворог встановив радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів «Нева-Б», яка допомагала контролювати ситуацію в північно-західній частині Чорного моря.

«Спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ. Вночі човни 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі. У результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною», — повідомили у пресслужбі ССО.

У Силах спецоперацій зазначили, що підрив платформи обмежив військові можливості росіян у північно-західній частині Чорного моря.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності