• Головна
  • Україна
  • Окупаційний міністр і два колаборанти загинули від удару по ресторану в Лисичанську

Окупаційний міністр і два колаборанти загинули від удару по ресторану в Лисичанську

Окупаційний міністр Олексій Потелещенко пішов на день народження до колаборанта й загинув, фото з відкритих джерел

Обстріл ресторану стався в суботу, 3 лютого

Під час обстрілу ресторану Adriatic в окупованому росіянами Лисичанську Луганської області де, за словами окупантів, розташовувалася пекарня, загинув так званий «міністр надзвичайних ситуацій ЛНР» Олексій Потелещенко та ще два депутати-колаборанти, повідомили в понеділок, 5 лютого, представники окупаційної влади.

Так, призначений Росією окупаційний голова Луганщини Леонід Пасічник підтвердив загибель Потелещенка. Своєю чергою окупаційний голова Лисичанська Едуард Сахненко повідомив, що під час удару загинули ще двоє місцевих депутатів-колаборантів — Артем Тростянський та Іван Жушма.

Син ліквідованого окупаційного міністра у коментарі російським пропагандистам розповів, що у день загибелі Потелещенко прийшов на день народження місцевого «депутата» Івана Жушма у кафе «Адріатика». Відомо, що Потелещенка окупанти «призначили міністром» у вересні 2023 року. До цього він обіймав посаду «начальника пожежно-рятувального загону МНС Росії в ЛНР».

Зауважимо, що окупанти звинуватили в обстрілі ресторану з пекарнею ЗСУ, однак Україна цих звинувачень офіційно не коментувала. Водночас за словами місцевих жителів та Лисичанської міської військової адміністрації, цю пекарню окупанти використовували у своїх цілях. Після захоплення міста там налагодили випічку хліба для окупаційних військ, також там окупанти проводили свої наради.

За інформацію від місцевих жителів, які нині виїхали з міста, у списку загиблих, який опублікували в соцмережах, є прізвище власника закладу — місцевого бізнесмена, який також володів кількома магазинами в Лисичанську. Крім того, місцеві впізнали прізвище чоловіка, який працював в окупаційній податковій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності