• Головна
  • Україна
  • Уряд виділив додаткових 49 млн грн на створення майстерень у профтехах

Уряд виділив додаткових 49 млн грн на створення майстерень у профтехах

Профтехосвіта

За державні гроші тепер можна створити 88 навчально-практичних центрів. У них буде можливість навчатися і ветеранам, і внутрішньопереміщеним особам.

Уряд збільшив фінансування проєкту, який передбачає створення сучасних навчально-практичних центрів у профтехах. У держбюджеті 2024 на це передбачено 500 мільйонів гривень субвенції. І нещодавно на конкурсній основі визначили 72 заклади, які отримають ці кошти. Тепер же можна буде створити державним коштом ще 16 майстерень. А, отже, загалом, 88 майстерень. Водночас ще низку сучасних навчально-практичних центрів буде облаштовано за підтримки донорів. Про це 30 квітня повідомив міністр освіти Оксен Лісовий.

“Наша мета — створити умови для підготовки фахівців, яких сьогодні критично бракує на ринку, а також дати поштовх для розвитку профтехосвіти загалом, адже це основа для ефективної відбудови країни та зміцнення економіки”, — написав Лісовий на своїй сторінці у Facebook.

Трансформацію приміщень розпочнуть уже наприкінці весни, щоб з нового навчального року студенти змогли там навчатися. У цих майстернях буде можливість вчитися й за короткостроковими програмами тривалістю 3-6 місяців. “Це дасть можливість, зокрема і дорослим, — ветеранам і внутрішньо переміщеним громадянам — швидко і безоплатно опанувати нову професію та вийти на ринок праці”, — зазначив міністр освіти.

Нагадаємо, у двох закладах профтехосвіти Львівщини почали готувати операторів цивільних дронів. А у Червоноградському ліцеї створили майстерню відновлювальної енергетики.

Додамо, LVIV.MEDIA писав про переваги навчання в ПТУ над університетами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності