У ЛОВА закликали владу Львова не боятися передачі закладів профтехосвіти у власність області

Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва. Фото з відкритих джерел.

Заступник голови ЛОВА зазначив, що професійні училища та ліцеї завжди були у власності держави

У вівторок, 6 лютого, депутати Львівської обласної ради на сесії розглянуть передачу 18 державних закладів професійно-технічної освіти з державної у комунальну власність громад. Про це повідомив заступник голови ЛОВА Олександр Кулепін на брифінгу 5 лютого.

Коментуючи запитання про те, що Львівська міська рада хоче отримати училища у свою власність, Кулепін закликав владу Львова не боятися передачі закладів профтехосвіти у власність області.

“Справді, ми бачимо, як активізувалася Львівська міська рада у цьому питанні. В грудні минулого року дуже активно виходили у ЗМІ із різними меседжами. Багато тез, які були оголошені, ми завтра почуємо на сесії обласної ради. Зі своєї сторони ми теж покажемо, де ці тези правдиві, де вони надумані чи маніпулятивні”, — сказав Кулепін.

Заступник голови Львівської ОВА запевнив, що після передачі училищ у комунальну власність вони отримають більше можливостей для розвитку. “Ми не розуміємо, чому місто Львів так боїться того, що обласна гілка влади бере ці заклади із державної правовласності на обласний рівень. Ми запевняємо, що в цьому буде лише ще більше розвитку”, — сказав Кулепін.

На брифінгу зазначили, що із 18 училищ, які планують передати у комунальну власність громад, лише дев’ять знаходяться на території Львова.

“Місто Львів питає лише за ті заклади, які знаходяться в його межах. Вони (ЛМР — ред.) вбачають, що це заклади Львова, але таким вони ніколи не були. Це завжди були державні заклади. Просто в певний момент вийшла постанова уряду, котра дозволила містам обласних центрів мати трохи більше повноважень, навіть всупереч чинному закону на той момент”, — прокоментував ситуацію Олександр Кулепін.

Згідно з оприлюдненим проєктом ухвали, у спільну власність територіальних громад Львівської області мають перейти такі заклади:

  1. Вище професійне училище №11 м. Червоноград;
  2. Новояворівське вище професійне училище;
  3. Перемишлянський професійний ліцей;
  4. Львівське вище професійне училище харчових технологій;
  5. Львівське вище професійне училище технологій та сервісу;
  6. Вище професійне училище №34 м. Стрий;
  7. Стрийське вище художнє професійне училище;
  8. Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва;
  9. Львівський професійний ліцей залізничного транспорту;
  10. Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей;
  11. Рава-Руський професійний ліцей;
  12. Сокальський професійний ліцей;
  13. Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу;
  14. Вище професійне училище №20 м. Львова;
  15. Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва;
  16. Вище професійне училище №29 м. Львова;
  17. Вище професійне училище №35 м. Стрия
  18. Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту.

Нагадаємо, раніше передачу закладів професійної освіти LVIV.MEDIA прокоментував в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод. За словами Холода, їх передача дозволить області краще контролювати якість викладання. Наразі у Львівській області є 48 закладів державної власності, які підлягають передачі в управління Львівської обласної ради.

Також передачу училищ у комунальну власність Львівщини прокоментував перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. Він свою незгоду з намірами обласної ради та заявив, що “Львівська міська рада буде повністю усунена від будь-якої можливості формувати потребу та здійснювати управління профтехами на території Львова”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності