Буданов попередив про важку ситуацію для України у травні

Кирило Буданов попередив про важкий період для України, фото «Громадського»

За словами керівника розвідки, йдеться не лише про ситуацію на фронті

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україну з середини травня — початку червня, очікує досить важка ситуація. Втім, за його словами, вона не буде катастрофічною.

«Нас чекає досить важка, за нашою оцінкою, ситуація найближчим часом. Але вона не катастрофічна, це теж треба розуміти. Армагеддон не відбудеться, як багато хто зараз починає казати. Але проблеми з середини травня будуть», — сказав він в інтерв’ю BBC.

Він пояснив, що йдеться про «все», а не лише про фронт чи внутрішньополітичну ситуацію. За його словами, Росія вдаватиметься до комплексного підходу проти України, але подробиці він не розкрив.

«Це комплексний підхід, вони (росіяни) проводять комплексну операцію. Не будемо ми про це з вами довго розмовляти, але це важкий період буде. Середина травня, початок червня», — додав Буданов.

Водночас він стверджує, що нового наступу російських військ на Київ не очікується. Станом на зараз, за словами Буданова, загрози абсолютно немає.

Що відомо про ймовірний наступ росіян влітку

22 березня командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк заявив, що Росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч військових. За його словами існує імовірність, що влітку росіяни спробують здійснити новий наступ на одному з напрямків.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що росія готується в червні мобілізувати 300 тисяч людей. Також, за його словами, росіяни намагатимуться до 9 травня захопити Часів Яр на Донеччині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності