• Головна
  • Україна
  • ЗСУ пошкодили один з найстаріших російських військових кораблів

ЗСУ пошкодили один з найстаріших російських військових кораблів

Російський військовий корабель «Коммуна», фото з відкритих джерел

Судно «Коммуна» спустили на воду в 1913 році й воно досі виконувало певні бойові завдання

Військово-морські сили Збройних сил України ракетним ударом пошкодили у Криму один з найстаріших російських військових кораблів «Коммуна», повідомив у неділю, 21 квітня, речник ВМС Дмитро Плетенчук.

«Сьогодні в Криму українські ВМС дістали черговий корабель зі складу чф рф "“Коммуна”. Характер пошкоджень верифікується. Але однозначно корабель виконувати завдання тепер не здатен», — написав він у Facebook.

Речник ВМС наголосив, що подібні ситуації з російськими кораблями будуть повторюватися, допоки у росіян не скінчаться кораблі, або вони не заберуться з Криму.

Корабель «Коммуна» перебував на причалі в окупованому Севастополі. Вранці 21 квітня у місті пролунали вибухи. Окупаційний голова Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що це «військові успішно відбили удар протикорабельної ракети». Водночас у мережі опублікували відео нібито з Севастопольської бухти, де ракета влучила в корабель.

Згодом OSINT-фахівці з’ясували, що під час ранкової атаки на Севастополь було пошкоджено або знищено рятувальний військовий корабель «Коммуна» — один з найстаріших кораблів, який досі виконує бойові завдання. Його спустили на воду у 1913 році.

Додамо, що, за інформацією ВМС України, російський чорноморський флот втратив вже третину кораблів.

Раніше ЗСУ атакували великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський». Цей корабель росіяни раніше відібрали в України. Історію корабля «Костянтин Ольшанський» читайте на LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності