• Головна
  • Україна
  • Уряд спростив поширення через «Дію» довідок ОК-5, ОК-7 і довідки про доходи

Уряд спростив поширення через «Дію» довідок ОК-5, ОК-7 і довідки про доходи

Фото ілюстративне

Тепер, щоб поділитися цими документами, їх не потрібно перед цим завантажувати

Уряд ухвалив постанову про впровадження мультишерингу документів через систему «Дія» спільно з Національним банком. Як повідомили в Міністерстві цифрової трансформації, це нововведення дозволить українцям ділитися не лише цифровими документами, а й довідками про доходи, ОК-5 та ОК-7, за допомогою лише кількох кліків.

Як зазначається в повідомленні, до цього моменту для надсилання такого набору документів користувачам доводилося надсилати цифрові копії через «Дію», а довідки — окремо. Впровадження мультишерингу спростить цей процес і зробить його швидшим, запевнили в Міністерстві цифрової трансформації.

Робота з мультишерингом буде простою: компанія висилає запит на кілька документів, а користувач підтверджує його в застосунку «Дія». Один підпис — і всі потрібні цифрові копії документів передаються до установи, яка їх запитує. Крім того, завдяки мультишерингу, дані в електронних заявах та договорах будуть заповнюватися автоматично.

Нагадаємо, що зараз для отримання довідок ОК-5 та ОК-7, а також довідки про доходи, їх потрібно спершу замовити, а потім завантажити як PDF-файл.

Як повідомляв LVIV.MEDIA, раніше в «Дії» з’явилися документи про освіту, видані після 2002 року. Старіші документи також можна додати в «Дію» — детальніше про це читайте на LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності