• Головна
  • Україна
  • Залізничника з Чернігова затримали за підготовку ракетного удару

Залізничника з Чернігова затримали за підготовку ракетного удару

СБУ затримала працівника «Укрзалізниці» за шпигунство для росіян, фото СБУ

Росіяни завербували залізничника з Чернігова в лютому 2024 року

У Чернігові правоохоронці затримали працівника «Укрзалізниці», який передавав окупантам інформацію про місця дислокації Збройних сил України в регіоні, а також готував ракетний удар по залізничній лінії, що сполучає північні та східні регіони України.

Як повідомив у понеділок, 1 квітня, Офіс генпрокурора, наприкінці лютого 2024 року працівники російських спецслужб завербували чернігівця, який працював на місцевому підрозділі «Укрзалізниці». Чоловік проводив розвідку та збирав відомості щодо переміщення, місця дислокації Збройних сил України на території Чернігова й Чернігівської області. Також він інформував ворога про розміщення об’єктів військово-промислового комплексу України.

Крім того, зловмисник перевіряв розвіддані окупантів щодо можливого використання залізничної лінії для переміщення військової техніки ЗСУ. Для цього він приховано відстежував рух ешелонів і фіксував напрямки їхніх маршрутів та місця зупинок. Зібрані дані чоловік надсилав окупантам разом із позначками на скріншотах «Карт Google». Цю інформацію загарбники планували використати для ракетного удару по інфраструктурі «Укрзалізниці», щоб порушити логістику ЗСУ.

Працівники СБУ затримали зловмисника під час виконання ворожого завдання. У чоловіка вилучили мобільний телефон і планшет, які він використовував для спілкування з російськими спецслужбами через месенджер. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру в державній зраді. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше LVIV.MEDIA повідомляв, що диверсійна група готувалася підірвати залізницю на Полтавщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності