• Головна
  • Україна
  • У Харкові працівниця дитячого садка коригувала авіаційні удари по місту

У Харкові працівниця дитячого садка коригувала авіаційні удари по місту

Працівниця дитсадка у Харкові, яка коригувала російські удари

Харків’янці загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки України затримала працівницю дитячого садка, яка коригувала російські ракетні удари по Харкову. Жінка також допомагала росіянам поцілити по пунктах базування ЗСУ, повідомили в СБУ у понеділок, 1 квітня.

Вийти на російські спецслужби харків’янці допоміг її знайомий із Куп’янська

За даними СБУ, жінку дистанційно завербували російські спецслужби восени 2023 року. “У поле зору окупантів вона потрапила через свого знайомого з міста Куп’янськ, який під час захоплення райцентру втік до РФ та приєднався до ворожих військ”, — зазначили у Службі безпеки.

Для коригування ворожих ударів харків’янка отримувала від росіян геолокації потенційних цілей та проводила там дорозвідку. Отримані дані, зокрема, про кількість техніки та військових, жінка позначала на Google-мапах та передавала росіянам у месенджері.

“Завдяки оперативному реагуванню СБУ ворожу поплічницю було викрито ще на початковому етапі її розвідувальної активності, а потім поетапно задокументовано. Також у цей час було проведено комплексні заходи для убезпечення пунктів базування оборонців Харкова”, — повідомили в СБУ.

Співробітники Служби безпеки затримали працівницю дитячого садка у власному помешканні. Харків’янці повідомили про підозру у державній зраді, їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Наразі жінку тримають під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності