• Головна
  • Україна
  • Польські протестувальники вирішили пропускати в Україну вантажівки на одному з ПП

Польські протестувальники вирішили пропускати в Україну вантажівки на одному з ПП

польські протестувальники

Але блокування вантажівок, які прямують з України до Польщі, триває

Польські протестувальники які раніше заблокували пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ”, вирішили все ж пропускати в Україну вантажівки, які стоять у черзі. Про це 13 березня повідомило польське видання RMF24

Лідер протесту у пункті пропуску в Дорогуську Войцех Лось оголосив, що поляки пропускатимуть до кордону вантажівки, які стоять у черзі на в’їзд в Україну. “Це наш жест у бік українських водіїв, щоб вони поверталися до своїх родин”, — додав він.

Протест припинили?

Проте водночас Войцех Лось наголосив, що це не означає призупинення чи завершення протесту перед кордоном з Україною. “Це наш жест щодо українських водіїв, щоб вони могли повернутися до своїх сімей, у свою країну, яка все ще перебуває у складній ситуації, у час війни, де їм доводиться протистояти Росії”, — сказав він.

Він зазначив, що 35 днів аграрії блокують дорогу в напрямку пропуску з Україною. На його думку, урядові засідання та переговори були невдалими.

“Ми випускаємо українських водіїв з Польщі, але блокування вантажівок, які прямують з України до Польщі, триватиме”, – додав лідер протесту.

У поліції Польщі розповіли, що вранці 13 березня черга до переходу в Дорогуську була довжиною 8 км і доходила до міста Бжезно. Там стояло близько 300 вантажівок. За її словами, орієнтовний час очікування на оформлення становить приблизно 70 годин.

Що цьому передувало

Польські фермери з 9 лютого розпочали загальнонаціональний протест, заблокувавши дороги у всій країні, зокрема ті, що ведуть до кордону з Україною. Також вони почали перешкоджати руху транспорту на пунктах пропуску з Україною, висипали українське зерно з вантажівок та вагонів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності