• Головна
  • Україна
  • Польські протестувальники заблокували рух пасажирських автобусів на кордоні

Польські протестувальники заблокували рух пасажирських автобусів на кордоні

Польські протестувальники заблокували рух автобусів

На заблокованому кордоні польські протестувальники та поліція почали зупиняти автобуси, що прямують в обох напрямках — до та з Польщі

На заблокованому польському кордоні протестувальники разом із поліцією почали зупиняти автобуси, які прямують в напрямках з та до Польщі. Про це у понеділок, 11 березня, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Про які саме пункти пропуску йдеться, Кубраков не зазначає.

Пасажирів тримають на кордоні без пояснень

Як йдеться в повідомленні, пасажирів тримають без будь-яких пояснень. Міністр назвав такі дії протестувальників неприпустимими стосовно громадян України.

“Під час війни в Україні пасажирами таких автобусів є жінки з малолітніми дітьми, соціально незахищені верстви населення, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання, та транзитні люди. Спроба зробити їх заручниками протесту виглядає недоречною для цивілізованого світу,” — зазначив Олександр Кубраков.

Раніше польські протестувальники блокували проїзд лише для вантажівок. Це вперше блокада протестувальників поширилась і на пасажирський транспорт.

На кордон виїхав консул

“У звʼязку з появою інформації про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів перед пунктом пропуску в Дорогуську, на місце негайно виїхав консул Генерального консульства України в Любліні. Консулом будуть проведені необхідні розмови на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів”,написали одразу після повідомлень про блокування автобусів на сторінці посла України в Польщі Василя Зварича.

“Як і дотепер, рух легкового транспорту і пасажирських автобусів повинен обовʼязково відбуватися без жодних перешкод”, — зазначили у повідомленні.

До слова, у понеділок, 11 березня, у Львові має відбутися девʼяте засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва під співголовуванням віцепремʼєр-міністра Ірини Верещук і міністра розвитку і технологій Польщі Кшиштофа Гетьмана. Як 8 березня повідомив посол України в Польщі Василь Зварич, сторони, зокрема, обговорять питання розблокування спільного кордону та заборону на імпорт до Європи російських і білоруських агропродуктів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності