Росіяни вночі атакували Україну «шахедами»: що відомо

Фото ілюстративне з «Суспільного»

Вибухи, зокрема, було чутно на Хмельниччині та Тернопільщині

Вночі у вівторок, 12 березня, росіяни влаштували чергову атаку України дронами-камікадзе Shahed, випустивши загалом 22 ударні безпілотники. В кількох областях лунали вибухи.

Як повідомив Генштаб, росіяни вночі запустили по Україні 22 дрони-камікадзе Shahed 136/131, 17 з них збила протиповітряна оборона. Наразі детальної інформації про регіони, в яких є збиття або влучання, немає.

Зауважимо, що в деяких західних областях нічна повітряна тривога тривала понад годину. За інформацією різних Telegram-каналів та ЗМІ, вибухи було чутно на Тернопільщині та Хмельниччині. Про те, що Тернопільщина відбиває атаку «шахедів», повідомляв зокрема популярний серед українців канал Monitor.

Наслідки атаки росіян на Тернопільську область 12 березня: деталі

Тернопільська ОВА згодом підтвердила інформацію про вибухи в області. Як сказано в повідомленні, внаслідок атак «шахедів» сталась пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури в Кременецькому районі. «На ліквідацію пожежі було залучено

19 одиниць спецтехніки, 73 працівників особового складу, тактичний робот. Ліквідація залишків пожежі триває. Загиблих та травмованих немає», — повідомили в Тернопільській ОВА.

Крім того, під час атаки «шахедами», в найближчому населеному пункті до пошкодженого обʼєкта інфраструктури призупинили електро- та газопостачання. Станом на 7:00 електрики відновили живлення у населеному пункті, незабаром відновлять подачу газу.

Відомо, що у Кременецькому районі створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події. Усі структури діють відповідно до своїх повноважень.

Також Тернопільська ОВА просить не наближатися до місця надзвичайної події, поки тривають роботи з ліквідації наслідків удару ворожими БПЛА.

Вибухи на Хмельниччині 12 березня: деталі

Над Хмельницькою областю вночі 12 березня ППО збила чотири «шахеди», повідомили в обласній військовій адміністрації. Там зазначили, що інформація про загиблих чи постраждалих не надходила, а місця падіння уламків встановлюються.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності