• Головна
  • Світ
  • Україна атакувала гірничо-збагачувальний комбінат у Курській області Росії

Україна атакувала гірничо-збагачувальний комбінат у Курській області Росії

Фото ілюстративне

Унаслідок удару спалахнула масштабна пожежа

Україна здійснила атаку на Михайлівський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК), розташований у Желєзногорську Курської області Росії. На місці удару виникла масштабна пожежа.

Відомо, що внаслідок атаки безпілотника в Курській області РФ спалахнув резервуар з паливом на території Михайлівського гірничозбагачувального комбінату. А згодом, за повідомленням місцевої влади, по комбінату вдарив ще один безпілотник. Для гасіння пожежі залучили два пожежних потяги. Російська влада заявила про відсутність постраждалих та загиблих.

Як пише LIGA.net з посиланням на джерела у Силах оборони України, удар був операцією Головного управління розвідки Міноборони.

Михайлівський ГЗК ім. А.В. Варичева — одне з найбільших у Росії підприємств із видобутку та збагачення залізної руди. Воно належить компанії «Металоінвест» російського мільярдера Алішера Усманова. У грудні минулого року Михайлівський ГЗК уже потрапляв під удар дрона.

До слова, 24 лютого атаки зазнав найбільший у Росії Новолипецький металургійний комбінат. А у ніч на 21 січня два дрони успішно атакували промислові потужності нафтопереробного російського заводу «Новатек» на території порту Усть-Луга.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності