• Головна
  • Світ
  • СБУ атакувала два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї Росії

СБУ атакувала два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї Росії

Ільський НПЗ, ілюстративне фото з Wikimedia Commons

Обидва НПЗ працюють на російську військову промисловість

Служба безпеки України вночі 9 лютого атакувала безпілотниками два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї Росії — Ільський та Афіпський, повідомило «Громадське» з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

На Ільському НПЗ сталася велика пожежа. За словами співрозмовника журналістів, там уражено установку первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік. Без неї неможливо виробляти дизпаливо для військових потреб. Ціна такої установки — 50 млн доларів.

Пожежу на Ільському підтверджують російські Telegram-канали. Вони опублікували відповідне відео.

По Афіпському заводу безпілотники «також влучно відпрацювали», але наслідки ще уточнюються. Обидва об’єкти розташовані на відстані близько 20 км один від одного. Як пишуть місцеві канали, росіяни навіть підіймали в небо літаки, щоб захистити важливі НПЗ.

Ільський та Афіпський заводи працюють на російський оборонно-промисловий комплекс і забезпечують паливом російські війська, а також є важливими для російської економіки. Telegram-канал Astra пише, що, крім ураження двох НПЗ, ще один безпілотник упав на територію нафтобази в Орловській області. Після падіння дрон вибухнув. Пошкоджень та постраждалих нібито немає.

Міноборони Росії офіційно заявило, що сили ППО нібито знищили та перехопили за ніч 19 безпілотників над Краснодарським краєм, а також над Курською, Брянською та Орловською областями й акваторією Чорного моря. Українська влада та військові прильоти на території Росії офіційно не коментують.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності