• Головна
  • Україна
  • Номери Kyivstar відтепер починатимуться і на 77: мобільний оператор отримав новий код

Номери Kyivstar відтепер починатимуться і на 77: мобільний оператор отримав новий код

Номери Kyivstar відтепер починатимуться і на 77: мобільний оператор отримав новий код

Досі Kyivstar мав 5 кодів: “67”, “68”, “96”, “97” і “98”. Вони вже використані на 79%.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій видав оператору Kyivstar дозвіл на використання коду мережі «77». Відтепер 10 млн номерів Kyivstar будуть починатися так: +380 77. Про це 28 лютого повідомила Національна комісія з держрегулювання електронних комунікацій.

"НКЕК ухвалила рішення видати приватному акціонерному товариству "Київстар" дозвіл на користування кодом мережі призначення "77" для мобільного зв'язку з абонентською ємністю 10 млн негеографічних номерів для надання електронних комунікаційних послуг на території України терміном на 5 років", - ідеться в повідомленні.

До сьогодні оператор мав 5 кодів: “67”, “68”, “96”, “97” і “98”. Вони використані на 79%., — передає “Інтерфакс-Україна”.

Станом на 1 лютого понад 8 млн номерів мають код “98” (із 10 млн можливих), а код “68” — 7,7 млн. “Вільного номерного ресурсу, що залишився, недостатньо для задоволення потреб абонентів Kyivstar у перспективі найближчих двох років”, — йдеться у повідомленні

Kyivstar обслуговує 24 млн абонентів мобільного та понад мільйон абонентів фіксованого зв'язку. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності