• Головна
  • Україна
  • Kyivstar відновив послугу надсилання й отримання SMS-повідомлень

Kyivstar відновив послугу надсилання й отримання SMS-повідомлень

Тепер абоненти Kyivstar знову можуть надсилати й отримувати SMS, фото Pixabay

Послуга доступна абонентам як в Україні, так і у роумінгу

Оператор мобільного зв’язку Kyivstar повідомив про те, що відновив послугу SMS після масштабної хакерської атаки. Відповідну інформацію оператор опублікував на своєму сайті в понеділок, 18 грудня.

«Відновили SMS, в тому числі — в міжнародному роумінгу», — сказано в повідомленні компанії.

Раніше компанія відновила голосові дзвінки, а також домашній та мобільний інтернет. Робота над відновленням інших послуг триває поступово з дотриманням правил безпеки.

Нагадаємо, масштабна атака на Kyivstar сталася рано-вранці у вівторок, 12 грудня. Абоненти тривалий час не могли скористатися жодною з послуг компанії. Водночас увечері 13 грудня роботу голосових дзвінків частково відновили, 14 грудня послуга запрацювала повністю. Через довготривале відновлення послуги SMS Міністерство охорони здоров’я навіть тимчасово змінило правила видачі електронних рецептів.

Президент компанії Олександр Комаров заявив, що хакерська атака сталася через обліковий запис одного зі співробітників Kyivstar: раніше цей обліковий запис скомпрометували російські хакери. Атака була спрямована на ядро мережі. За фактом атаки на Kyivstar СБУ відкрила кримінальне провадження за вісьмома статтями Кримінального кодексу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності