• Головна
  • Україна
  • Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт про демобілізацію строковиків

Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт про демобілізацію строковиків

Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт про демобілізацію строковиків

Конкретних строків демобілізації поки не визначили

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроєкт про зміни щодо строків строкової військової служби. Законопроєкт №11035 зареєстрували у четвер, 22 лютого.

Текст самого документа ще не оприлюднений, однак народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram поширив фото першої сторінки документа. У ньому йдеться, що військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжили понад встановлені терміни, звільняються у запас у строки, визначені Указом Президента України.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Серед його пунктів — скасування строкової служби та демобілізація військових після 36 місяців служби. Поки законопроєкт готують до розгляду на друге читання.

До слова, що 28 січня у Львові дружини військових ушосте влаштували мітинг на підтримку демобілізації. Учасниці акції вимагали добровільної демобілізації після 18 місяців служби. Жінки принесли плакати із написами «Справедливий термін служби», «Чому воюють одні й ті самі?», «Чоловік не брав квиток в один кінець» тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності