• Головна
  • Україна
  • На комітеті Ради почали розглядати новий закон про мобілізацію

На комітеті Ради почали розглядати новий закон про мобілізацію

На комітеті Ради почали розглядати новий закон про мобілізацію

Парламентський комітет розпочинає розгляд нового законопроєкту про мобілізацію.

Профільний парламентський комітет розпочав сьогодні, 4 січня, розгляд нового законопроєкту про мобілізацію. Обговорення триватиме декілька днів. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу", народний депутат Давид Арахамія.

“Сьогодні на комітеті розпочали розгляд нового закону про мобілізацію. Обговорення разом з командуванням ЗСУ та представниками Міністерства оборони буде тривати декілька днів”, -- повідомив Арахамія.

З його слів, у депутатів від виборців є багато питань стосовно мобілізації.

"Для відповідей на комітет приїхали Залужний, Шаптала та міністр Умєров. Буду повідомляти про хід розгляду законопроекту в комітеті", - пише Давид Арахамія.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець знайшов у законопроєкті про мобілізацію норми, які суперечать Конституції. Йдеться, зокрема, про низку обмежень, передбачених у законопроєкті щодо осіб, які ухиляються від мобілізації. Наприклад, про заборону на операції з нерухомістю, керування особистим транспортом, використання грошей. Лубінець наголосив, що це пряма норма Конституції — людина не може бути обмежена у своїх правах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності