• Головна
  • Новини Львова
  • Як підготуватись до мобілізації: курси домедичної допомоги та військового вишколу у Львові

Як підготуватись до мобілізації: курси домедичної допомоги та військового вишколу у Львові

фото ВПВ "Патріот"

Добірка курсів, які допоможуть підготуватись до військової служби

25 грудня уряд зареєстрував законопроєкт, що передбачає реформу правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Якщо парламент підтримає урядові пропозиції, уникати військового обліку стане значно важче. Крім того, для ухилянтів готують суттєві майнові та юридичні обмеження, а також значно суворіші покарання.

У Львові низка організацій пропонують курси й тренінги з підготовки до військової служби. Такі практичні заняття допоможуть підготуватися до військової служби у майбутньому та впевнено діяти в критичних ситуаціях.

Курси першої домедичної допомоги САВ

ГО "Курси першої домедичної допомоги "САВ" працює у Львові із 2016 року. Мета громадської організації — розвиток, популяризація і поширення знань та умінь з домедичної допомоги. На заняттях інструктори навчають користуватися сучасними допоміжними та підручними засобами порятунку. Зокрема учасники курсів застосовують джгути-турнікети, бандажі, гемостатичні бинти для опосередкованого тиску на рану, автоматичні дефібрилятори тощо на манекенах. Навчання підійде для людей, які не мають медичної освіти, а також для медиків.

Базова підтримка життя (BLS) від ERC

Курс включає в себе такі теми:

  • Серцево-легенева реанімація;
  • Серцево-легенева реанімація та використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора (AED);
  • Симуляційні задачі по СЛР;
  • Переведення людини у стабільне положення;
  • Удавлення стороннім тілом;
  • Допомога при утопленні.

Після успішного завершення курсу учасник отримає офіційний міжнародний сертифікат BLS provider, що дійсний 2 роки.

Тривалість курсу: 7 год.

Вартість курсу: 1700 грн

Базова підтримка життя (BLS) від ERC + Зупинка кровотеч

Курс включає в себе такі теми:

  • Серцево-легенева реанімація;
  • Серцево-легенева реанімація та використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора (AED);
  • Симуляційні задачі по СЛР;
  • Переведення людини у стабільне положення;
  • Удавлення стороннім тілом;
  • Зупинка масивної кровотечі (тиск, тампонування, джгут-турнікет);
  • Зупинка не масивної кровотечі (ізраїльський бандаж, давляча пов'язка).

Після успішного завершення курсу учасник отримає офіційний міжнародний сертифікат від Європейської ради реанімації.

Тривалість курсу: 8 годин

Вартість курсу: 1900 грн

Міжнародний курс із домедичної допомоги при кровотечах

На заняттях інструктори навчать відрізняти небезпечну для життя кровотечу та зупиняти її. Навчання проводять на манекенах, навчальних дефібриляторах та іншому спецобладнанні. Після курсу учасники отримають міжнародний сертифікат.

Тривалість курсу: 5 годин

Вартість курсу: 1000 грн

Розширений курс із домедичної допомоги в надзвичайних ситуаціях та в умовах війни

Під час практичних занять слухачі курсу дізнаються основні правили надання домедичної допомоги у випадках опіків, обморожень, ураження електричним струмом, отруєннях невідомою речовиною, високонебезпечних надзвичайних ситуацій тощо. У рамках симуляційних задач учасники курсу надаватимуть допомогу в близьких до реальності умовах, які створять актори, спеціальний грим, штучна кров та спецефекти. Також у вартість курсу входять організовані комплексні обіди та кава-брейк. По завершенні курсу учасники отримають одразу три сертифікати.

Тривалість курсу: 2 дні по 8 годин

Вартість курсу: 3000 грн

Наразі відкритий запис на заняття 13 та 14 січня.

Також на сайті громадської організації є інші формати навчання. Для того, щоб потрапити на курси, потрібно зареєструватися на сайті або зателефонувати за номером 0970038998. Детальну інформацію можна знайти й на Facebook-сторінці курсів.

Школа снайперів «Дике поле»

Школа снайперів «Дике поле» — громадська організація, що з 2014 року проводить теоретичні та практичні заняття з основ снайперської справи. Мета інструкторів школи — навчити як поводитися зі снайперською зброєю якомога більше людей в Україні.

Теоретичний курс

Під час занять інструктори навчатимуть поводженню з будь-якою стрілецькою зброєю з оптичним прицілом. Після вивчення теорії курсанти отримають доступ до участі в практичних заняттях, сертифікати та доступ до додаткових спецкурсів.

Тривалість курсу: 20 годин (10 занять по 2 години) протягом 2 тижнів

Вартість курсу: 4600 грн

Заняття проходять по буднях з 19:00 до 21:00.

Практичний курс

До практичних занять допускають курсантів, які успішно склали іспит з теорії. Програма підготовки складається з 50 вправ, що розподілені на 3 етапи складності. Час та кількість практичних занять для проходження програми залежать від успіхів самого курсанта. Заняття охоплюють відпрацювання основних навичок снайпера: вибору та облаштування позиції, маскування, виявлення цілей, роботи в команді і влучної стрільби.

Вартість: від 300 грн за одне практичне заняття + оплата вартості боєприпасів

Курсанти отримують оголошення про заплановані тренування, що проходять здебільшого у вихідні, з 9:00 по 16:00.

Дізнатися більше про заняття можна на сайті та Facebook-сторінці організації. Запис на курси у Львові має відкритися найближчим часом.

Школа «Воїн самооборони»

Соціально-волонтерська школа «Воїн самооборони» була заснована після початку повномасштабного вторгнення. Організатори навчання мають на меті дати базові знання з тактичної медицини та безпечного поводження зі зброєю більшій кількості українців. Також у школі безкоштовно навчають військовослужбовців, бійців територіальної оборони, ДФТГ Львова та області.

Базовий одноденний тренінг

Під час заняття учасники курсів навчаться поводитися зі зброєю. Окрім цього, інструктори ознайомлять з міжнародними протоколами надання першої домедичної допомоги. Зокрема на тренінгу навчать зупиняти кровотечу за допомогою турнікетів, бандажів, давлячих пов’язок або інших підручних засобів. Також учасники зможуть надавати допомогу при при скелетно-м'язових травмах, переломах кісток, мінно-вибухових травмах, опіках, пораненнях грудної клітки, тощо.

Тривалість: 7 годин із обідньою перервою у 40 хв. та двома перервами по 10 хв.

Дні проведення: неділя

Вартість тренінгу: 300 грн

Курс молодого бійця

Перед початком курсу учасники мають пройти одноденний тренінг з поводження зі зброєю та домедичної допомоги. На заняттях КМБ на курсантів очікує військовий вишкіл та фізична адаптація.

У курс входить:

  • Поводження зі зброєю, основні положення, робота в парах;
  • Переміщення в групах на різній місцевості, бої в міській забудові;
  • Вивчення зброї, РПГ, протидія бронетехніці, опанування ролі кулеметників;
  • Окопна справа, побут, штурми, оборони укріплень;
  • Оборони, засідки з використанням Airsoft (страйкбол), рацій;
  • Основи мінної справи, робота з гранатами;
  • Тактична медицина в польових умовах;
  • Військова топографія на місцевості, розвідка, спостереження;
  • Огляд та підбір спорядження, уніформи;
  • Вогнева підготовка, АК, AR.

У групі від 10 до 16 учасників. Вишкіл розпочинається відразу після набору групи. Навчання відбувається на тренувальній базі поблизу Львова. Школа забезпечує транспорт в обидва боки.

Учасникам нададуть муляжі автоматів, протигази, наколінники та налокітники. При собі бажано мати камуфляжну форму, власні наколінники та налокітники, взуття — берці, черевики чи гірські кросівки та за можливості рукавиці. Обов'язково все тіло має бути закрите. Також курсант має взяти кепку або панаму, ремінь, флягу з водою, перекус та каремати для сидіння.

Тривалість: 8 днів по 4 години (40 годин)

Вартість: 3000 грн

Надання першої домедичної допомоги

Курс входить до програми базового тренінгу та тренінгу з протоколів тактичної медицини. Під керівництвом сертифікованого інструктора учасники опанують міжнародні протоколи надання першої домедичної допомоги M.A.R.C.H та C.A.B. У групах від 10 до 20 людей. Учасники тренінгу навчаться:

  • швидко зупиняти кровотечу на кінцівках шляхом накладання турнікетів або інших підручних засобів;
  • закривати кровотечі на тілі шляхом накладання бандажів та давлячих пов'язок;
  • відновлювати прохідність дихальних шляхів та герметичність грудної клітки при відповідних пораненнях;
  • надавати допомогу при скелетно-м'язових травмах, переломах кісток, мінно-вибухових травмах та опіках.

Вартість курсу: 300 грн

Протоколи тактичної медицини

Тренінг створений для тих, хто вже пройшли навчання з курсу «Перша домедична допомога» або «Тактична медицина» за протоколом M.A.R.C.H. або C.A.B.C. із зупинки критичних кровотеч. До програми входять теорія й практика накладання, послаблення та знімання турнікету. Також у групі до 10 людей учасники зможуть відпрацювати навички накладання тиснучої пов'язки та ізраїльського бандажу, тампонування рани собі та умовному пораненому. Окрім цього, на тренінгу моделюватимуть ситуації з евакуації умовного пораненого з поля бою та надання допомоги при критичних кровотечах.

Тривалість: 2 години

Вартість: 200 грн

​Навчання у школі відбувається за адресою вул. Клепарівська, 30. Записатися на тренінги можна на сайті або за номером телефону +380980801590.

Львівський стрілецький клуб

На заняттях у тирі інструктор навчатиме базовим навичкам зі стрільби. Зокрема на сайті вказані види пістолетів, гладкоствольної та нарізної зброї, що є в стрілецькому клубі. Також до переліку незабаром додадуть нові види зброї, що вже з’явились у тирі.

Стрілецький клуб розташований за адресою вул. Промислова 53. Тир працює з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 19:00 та в суботу й неділю з 10:00 до 18:00. Однак у клубі наголосили, що у будні бажано приходити до 18:00, адже після цього часу тир орендують спортсмени. Також найкращі дні для занять — будні, коли в клубі менша кількість людей.

Кількість занять для навчання стрільби залежить від рівня підготовки людини. Приходити в тир можна як індивідуально, так і групою, вартість заняття визначається за кількістю пострілів — 10, 20 чи 30. До прикладу, 10 пострілів з карабіна МКМ-072 (7,62х39 калібр) коштують 800 грн. Записатися на заняття можна безпосередньо в клубі або за телефоном 0503767084.

Військово-патріотичний вишкіл «Патріот»

Військово-патріотичний вишкіл «Патріот» — громадська організація, що проводить безкоштовні заняття з військової підготовки з 2014 року безперервно. Навчання відбуваються у групах 20-30 людей, тривають близько трьох місяців.

Частину курсів складають теоретичні заняття тричі на тиждень, близько двох годин кожне. Також від одного до трьох днів триватимуть практичні заняття на військових навчальних базах, полігонах та стрільбищах.

На курсах навчатимуть за напрямками:

  • медико-санітарна підготовка;
  • зброя і вогнева підготовка;
  • топографія і орієнтування;
  • інженерно-саперна підготовка;
  • тактика;
  • виживання;
  • спорядження;
  • аналітика;
  • самооборона.

Наступний набір у групи буде наприкінці січня. Курси проходять на вул. Тернопільській, 2а. Зареєструватися на вишкіл можна на сторінці у Facebook або за телефоном 0676012729 (Олег Ільків).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності