• Головна
  • Україна
  • В Україні проведуть перевірку енергетиків, які отримали бронювання від мобілізації

В Україні проведуть перевірку енергетиків, які отримали бронювання від мобілізації

Міненерго видало доручення про перевірку енергетиків, які отримали бронювання від мобілізації, фото ілюстративне з «Укрінформу»

Причиною для перевірки стало виявлене зловживання в «Черкасиобленерго»

Міністерство енергетики доручило енергокомпаніям провести перевірку правомірності надання бронювань від мобілізації їхнім військовозобов’язаним працівникам. Це сталося після того, як в «Черкасиобленерго» виявили зловживання з боку заброньованого працівника, який також був колишнім радником міністра енергетики.

Як сказано в повідомленні Міненерго від 3 січня, аби уникнути служби у Збройних силах України, колишнього радника міністра енергетики у квітні минулого року було прийнято до ПАТ «Черкасиобленерго» на посаду заступника начальника центральної служби приладів обліку та метрології. Після цього, діючи спільно з посадовцями «Черкасиобленерго», цей працівник ініціював видання наказу про запровадження дистанційної роботи.

У результаті з квітня до грудня включно працівник не виконував своїх обов'язків, хоча отримував заробітну плату, а також отримав тимчасову відстрочку від мобілізації, яка надається працівникам критично важливих для функціонування держави компаній та підприємств. Після виявлення цього факту компанія, яка володіє акціями «Черкасиобленерго», звернулася до прокуратури.

У Міненерго наголосили, що цей інцидент не характеризує усіх енергетиків країни. Однак для запобігання маніпуляціям, зловживанням та з метою об’єктивної перевірки фактів видачі бронювань міністерство спрямувало відповідне доручення усім енергетичним компаніям країни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності