• Головна
  • Війна
  • Законопроєкт про мобілізацію змінять перед голосуванням — депутатка ВР

Законопроєкт про мобілізацію змінять перед голосуванням — депутатка ВР

Законопроєкт про мобілізацію змінять перед голосуванням — депутатка ВР

За словами заступниці голови комітету з питань інформаційної політики, оновлена версія буде більш компромісним варіантом

Верховна Рада не розглядатиме урядовий законопроєкт про мобілізацію в тому вигляді, у якому він зареєстрований. Натомість буде підготовлений компромісний варіант, повідомила заступниця голови комітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук 2 січня.

Кравчук оголосила про намір розробити компромісний варіант. Таку версію уточнять у Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

“Ми вже розуміємо, що в такому вигляді законопроєкт не буде голосуватися, ухвалюватися. І я думаю, що це буде все-таки комітетська версія, профільного комітету з питань безпеки й оборони. І цього тижня робочі групи вже будуть напрацьовувати такий більш компромісний варіант, який дав би змогу його проголосувати в сесійній залі”, — сказала Кравчук в ефірі національного телемарафону у вівторок, .

Депутатка зазначила, що до внесення законопроєкту на голосування потрібно внести ряд правок, зокрема щодо врегулювання ризиків корупції у воєнкомів. Також Кравчук звернула увагу на потребу у правках уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Дмитра Лубінця.

Нагадаємо, 25 грудня Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”. У законопроєкті уряд пропонує парламентарям накласти обмеження на тих громадян, які не виконали обов’язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації. Натомість 27 грудня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що коли офіційно отримає на погодження запропонований урядом законопроєкт про мобілізацію, він вкаже на норми, які можуть суперечити Конституції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності