• Головна
  • Війна
  • Зеленський відреагував на можливу мобілізацію жінок

Зеленський відреагував на можливу мобілізацію жінок

Володимир Зеленський не підтримує мобілізацію жінок, фото Офісу президента

Президент заявив, що якщо закон про мобілізацію жінок ухвалять, він його не підпише

Президент Володимир Зеленський сказав, що не підпише закон про мобілізацію жінок, якщо його ухвалять. Водночас він підпише закон про скорочення граничного віку для мобілізації, якщо матиме для цього відповідні аргументи.

На підсумковій пресконференції у вівторок, 19 грудня, один із журналістів поставив запитання президенту, в якому сказав, що знає про підготовку народними депутатами законопроєкту, який, можливо, передбачатиме мобілізацію жінок і, можливо, зниження граничного віку для мобілізації чоловіків з 27 до 25 років. Журналіст запитав, чи підпише президент закон із такими нормами.

«Жінок — ні, не підпишу. Що стосується 25 років — якщо всі аргументи буде викладено, якщо я бачу, що на сьогодні це потрібно, то з цим погоджуся», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, в Україні призову на строкову службу підлягають чоловіки з 18 до 27 років, проте під час воєнного стану їх заборонено мобілізувати. У травні цього року Верховна Рада ухвалила закон про зниження граничного віку призову до 25 років, що мало б дозволити мобілізацію 25-річних і 26-річних чоловіків, проте закон не вступив у дію — президент досі його не підписав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності