Володимир Зеленський підписав закон про медичний канабіс

Володимир Зеленський підписав закон про медичний канабіс

Закон набуде чинності через пів року після його опублікування — у середині липня 2024 року

Володимир Зеленський 15 лютого підписав закон про медичний канабіс. Після підпису президента уряд матиме пів року, щоб розробити й узгодити нормативно-правову базу, без якої закон не запрацює на повну.

Нагадаємо, 21 грудня у Верховній раді відбулося голосування за законопроєкт про медичний канабіс. Законопроєкт у другому читанні підтримали 248 депутатів, проти були лише 16, решта не голосували або ж утримались.

Законопроєкт створений, щоб регулювати обіг канабісу в медичній, промисловій та науковій діяльності. Вирощування та розповсюдження марихуани для рекреаційних цілей цей закон не передбачає — це все ще буде заборонено. Отримати ліки на основі медичного канабісу ті, хто цього потребують, зможуть лише за електронним рецептом від лікаря.

Виробництво цих препаратів контролюватимуть на всіх етапах — від вирощення канабісу до розповсюдження готових ліків. Виготовляти такі ліки згідно з законопроєктом зможуть лише підприємства, які отримали відповідну ліцензію та GMP-сертифікат — сертифікат, який затверджує належну якість продукту на всіх етапах виробництва. При цьому, такі виробництва будуть зобов’язані вести цілодобовий відеонагляд, а також надавати доступ до записів Нацполіції. Також законопроєкт передбачає, що кожен кущ медичного канабісу матиме індивідуальний код, який допоможе правоохоронцям та виробникам відстежувати всі рослини.

22 грудня фракція “Батьківщина” у Верховній Раді заблокувала підписання закону про медичний канабіс, який депутати ухвалили напередодні, 21 грудня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності