• Головна
  • Світ
  • Всіх, крім себе: лукашенко відправив на медогляд білоруських чиновників

Всіх, крім себе: лукашенко відправив на медогляд білоруських чиновників

Всіх, крім себе: лукашенко відправив на медогляд білоруських чиновників

Вони зобов'язані пройти медкомісію за направленням держорганів, які включили їх до списку кандидатів на посаду

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко затвердив список високопосадовців, які зобов'язані проходити медичний огляд. У цьому списку є всі, крім самого лукашенко.

Відповідний указ опубліковано в суботу, 24 грудня, на Національному правовому інтернет-порталі.

Згідно з указом, медогляд проходять чиновники, які є кандидатами на найвищі посади в країні, включно з прем'єр-міністром, головами Верховного та Конституційного судів, головами адміністрації президента, державним секретарем нацбезпеки, генпрокурором, головою Нацбанку, міністрами, послами тощо.

Вони зобов'язані пройти медкомісію за направленням держорганів, які включили їх до списку кандидатів на посаду. Виняток є лише один — «якщо інше рішення не ухвалено президентом».

Натомість медогляд проводитиме спеціально створена Міжвідомча медична комісія, яка працюватиме на базі Республіканського клінічного медцентру Управління справами президента. Вона ж зможе направляти чиновників на медико-соціальну експертизу.

Нагадаємо, вранці 24 грудня лукашенко вилетів до Москви, де зустрінеться з путіним. Раніше, 19 грудня, президент рф владімір путін прилетів до Мінська, щоб зустрітись із самопроголошеним президентом Білорусі олександром лукашенком. Це був перший візит путіна з 2019 року до Білорусі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності