Справу львівського бізнесмена Гринкевича передали до суду

Ігор Гринкевич

Ігор Гринкевич у грудні минулого року намагався підкупити одного з керівників ДБР

Львівського підприємця Ігоря Гринкевича судитимуть, за спробу дати хабар у розмірі 500 тис. доларів США одному з керівників Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Досудове розслідування завершено і справу передали у суд, повідомили у вівторок, 9 липня, у ДБР.

За даними слідства, бізнесмен намагався відкупитися від кримінальної відповідальності за порушення при закупівлях одягу та білизни для ЗСУ. Гринкевич запропонував хабар, щоб працівники ДБР посприяли у поверненні вилученого майна та закрили кримінальне провадження щодо підконтрольних йому компаній, які є одними з найбільших постачальників Міністерства оборони.

Посадовець ДБР, якому запропонували хабар, одразу повідомив про це керівництво. Під час зустрічі в ресторані, де Ігор Гринкевич передав сумку з готівкою, його затримали працівники бюро.

Підприємця судитимуть за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі терміном до 8 років з можливою конфіскацією майна. ДБР продовжує розслідування криміналу щодо незаконного заволодіння бюджетними грошима під час постачання неякісного одягу Міністерству оборони України, що завдало значної шкоди державі.

Справа Ігоря Гринкевича

29 грудня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у півмільйона доларів. Досудове розслідування у справі про хабар завершили у травні цього року.

11 січня ДБР повідомляло, що суд арештував майно сім’ї Гринкевича та компаній, які вона контролює. Однак журналісти-розслідувачі виявили, що квартири Світлани Гринкевич під арештом не перебувають. Син Ігоря Гринкевича — Роман Гринкевич — стверджує, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний.

Попри те, що Роман Гринкевич переховувався від слідства, 22 січня його затримали в Одесі — ДБР стверджувало, що він мав намір виїхати за кордон. Того ж дня його взяли під варту.

Дружина бізнесмена, професорка національного університету “Львівська політехніка”, Світлана Гринкевич, звільнилася з навчального закладу за власним бажанням. Також на тлі скандалу Львівська обласна військова адміністрація повідомила про розірвання всіх контрактів з компаніями Гринкевичів. Аналогічний крок зробило й Міноборони, розірвавши усі контракти з компаніями Гринкевичів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності